Bog nam govori da bi nas ispravio

‘’Jer, koga Bog voli, toga i vaspitava stegom i kažnjava svakog koga prihvati kao sina.’’ Jevrejima 12:6

Svima nam je povremeno potrebno da budemo korigovani i verujem da je Božija želja da prvo nama govori pre nego što upotrebi druge ljude i situacije da nas opomene i ispravi. Ispravka je jedna od najtežih stvari koju treba da primimo, pogotovo kada dolazi od drugih, zato Bog više voli da o tome govori direktno nama. Ali, ako ne prihvatimo ispravku, On to može da učini pred drugim ljudima.

Jednom prilikom sam bila u stranoj zemlji, sedela sam u restoranu i pokušavala da kažem konobaru šta želim da jedem, ali on nije govorio engleski a ja nisam pričala njegov jezik. Nervoza je ubrzo postala očita na mom licu, mogla je da se prepozna u mom stavu i tonu glasa. Loše sam se ponašala pred ljudima koji su znali da sam došla u ovu zemlju da služim i pred kojima sam trebala da se pokažem kao dobar primer.

Znala sam da sam se loše ponela, ali Bog je želo da zaista obratim pažnju na to, pa mi je Dejv ponovo pomenuo da nisam bila dobar primer drugima, kada smo se vratili u hotel.

Iako sam znala da je u pravu i da ga Bog koristi da bi u potpunosti shvatila koliko je važno moje ponašanje, ja sam želela da ukažem na to da je bilo trenutaka kada se i Dejv tako poneo. Da sam to učinila, ne bih primila reč ispravke i tada bi Bog morao da me ispravlja na drugi način – verovatno na neki koji bi bio više sramotan ili bolan.

Počni da se moliš i tražiš od Boga da ti pomogne da primiš ispravku od Njega i da ti pomogne da prepoznaš kada ti je šalje po drugima, znajući da je to uvek za tvoje dobro.

BOŽIJA REČ ZA TEBE DANAS:

Ne odupiri se kada te Bog ispravlja.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon