Boravi u reči

Boravi u reči

‘’Ako ostanete u meni i moje reči ostanu u vama, zamolite što god hoćete, i biće vam.’’ Jovan 15:7

Većina hrišćana zna koliko je važno čitati Bibliju, ali mnogi ne razumeju koliko je važno boraviti u Reči i dopustiti da ona ostane u nama.

Kada smo marljivi u proučavanju Reči i držimo je u svojim srcima, imamo pristup Pismu kad god nam je potrebno. Isus nam je obećao da možemo da se molimo za šta god nam je potrebno i da ćemo primiti.

Ostati u Reči i dopustiti Reči da ostane u nama nas čini pravim Isusovim učenicima (vidi Jovan 8:31). To nam daje više moći u našem molitvenom životu, a imati moć u molitvi nam daje moć nad neprijateljem.

Da li ostaješ u Božijoj Reči… i dopuštaš da ona ostane u tebi? Ako je tvoj odgovor ne, ohrabrujem te da nešto preduzmeš. Učini da ti čitanje i proučavanje Reči bude prioritet. Počni da učiš napamet pojedine stihove i drži ih u svom srcu. Tada ćeš, kada se budeš suočavao sa životnom bitkom, biti potpuno naoružan i spreman da pobediš

Početak molitve:

Gospode, želim da budem pravi učenik i da hodam u moći koja dolazi od prebivanja u Tvojoj Reči. Vodi me dok proučavam Reč i držim Tvoju istinu u svom srcu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon