Božija ljubav je veća

Božija ljubav je veća

’’ni visine ni dubine, ni bilo šta drugo što je stvoreno, ne mogu rastaviti od Božije ljubavi, koja je u Hristu Isusu, našem Gospodu.’’ Rimljanima 8:39

Zlostavljanje znači ’’zloupotreba, nepravilno ophođenje ili povređivanje usled maltretiranja.’’ Efekti zlostavljanja mogu biti pogubni i dugotrajni. Mnogi ljudi se nikada ne oporave od toga.

Postoje različite vrste zlostavljanja: seksualno, emocionalno, verbalno, fizičko. Bez obzira koje je u pitanju, posledice su uvek užasne. Ono će vas onemogućiti da normalno fukcionišete, sprečiće vas da primite Božiju ljubav, da doživite pravednost, mir i radost Njegovog kraljevstva.

Govorim vam iz iskustva jer sam bila zlostavljana u detinjstvu. Srećom, ne znam samo kakva je moć zlostavljanja već pozanjem i silu Božije ljubavi koja je još snažnija. Zbog Božije ljubavi, moja prošlost ne utiče na moju budućnost.

Ako si bio zlostavljan, želim da ti kažem da te Bog voli. Ništa te ne može odvojiti od Njegove ljubavi. On ima način kako da živiš slobodan od svoje prošlosti kako bi mogao da uživaš u dobrim planovima koje Bog ima za tebe.

Sa Hristom, postoji nada za nov život. Hoćeš li primiti Njegovu ljubav danas?

Početak molitve:

Bože, ne želim da me išta iz moje prošlosti spreči da ostvarim svrhu života koju imaš za mene. Ispuni me Tvojom ljubavlju danas da bi mogao da doživim isceljenje i slobodu od zlostavljanja.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon