Budi izuzetan kao Danilo

Budi izuzetan kao Danilo

’’A Danilo se svojim izuzetnim sposobnostima toliko isticao među ostalim nadglednicima i satrapima da car naumi da ga postavi nad celim carstvom.’’ Danilo 6:3

Danilo je čovek iz Biblije koji je opisan kao da ima ’’izuzetan duh’’. Živeo je da proslavlja Boga svojim životom, bez obzira koliko ga je to koštalo.

Danilo je voleo Boga i bio je nepokolebljiv u svojoj posvećenosti da mu služi. Kao rezultat toga, Bog mu je dao naklonost kod kralja, što ga vodilo unapređenju i postavljanju nad ostalim vođama u zemlji. Ali je njegova predanost Bogu bila testirana.

Drugim vođama se nije svidelo što kralj toliko voli Danila. Zato su prevarili kralja da napiše naredbu kojim se zabranjuje molitva svim bogovoma trideset dana. Kršenje ove naredne značilo je bacanje u jamu sa lavovima.

Danilo se nije držao ove naredbe – više je bio zabrinut o održanju svoje posvećenosti Bogu. Ako znaš priču, znaš da ga je Bog zaštitio i proslavio se na kraju.

Želim da te ohrabrim da živiš sa istim ’’izuzetnim duhom’’. Budu odlučan da živiš za Boga u svakoj oblasti svog života. Ako to učiniš, ispunićeš svoju pravu svrhu i proslavićeš Boga u svemu što radiš. Baš kao što je i Danilo.

Početak molitve:

Gospode, posvećujem se životu izuzetnosti, baš kao što je i Danilo. Daj mi ’’duha izuzetnosti’’ kako bih mogao od srca da ti služim u svemu što radim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon