Budi onaj koji istinski proslavlja Boga

Budi onaj koji istinski proslavlja Boga

‘’Ali dolazi čas – i već je tu – kada će se istinski klanjaoci klanjati Ocu u duhu i istini, jer Otac baš takve klanjaoce želi.’’ Jovan 4:23

Slavljenje je mnogo više od pevanja pesama. To je stav srca i stanje uma. Možemo slaviti Boga bez da otpevamo i jedan jedini ton. Slavljenje Boga se rađa u srcu, ispunjava naše misli, izražava se kroz reči koje izgovaramo i načinom na koji živimo.

Svet obično misli da je slavljenje religija, što ne može biti dalje od biblijskog koncepta slavljenja. Radi se o ličnom odnosu i strastvenom izražavanju odanosti ljudi koji vole Boga celim svojim srcem. To je istinsko slavljenje. Biblija govori da Bog traži one koji ga slave ‘’u duhu i istini.’’

Zanimljivo je da On ne želi da ga bilo ko slavi, Bog želi iskrene ljude koji žive u istini. On ne želi da bude slavljen iz straha, religije ili obaveze. Istinsko slavljenje je rezultat bliskosti sa Bogom.

Proslavljaj Boga danas celim svojim srcem, budi onaj koji slavi u duhu i istini!

Početak molitve:

Gospode, ne želim da ti dam samo svoje usne. Umesto toga, predajem ti svoj život kao onaj koji te iskreno proslavlja i živi u Tvojoj blizini. Tako si dobar prema meni, želim da te slavim ‘’u duhu i istini’’.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon