Budi upotrebljiv

Budi upotrebljiv

‘’Stoga vas, braćo, zaklinjem Božijim milosrđem da svoja tela prinesete na živu, svetu, Bogu prijatnu žrtvu, da to bude vaše duhovno služenje Bogu.’’ —Rimljanima 12:1

Ako si vernik, tvoj život je posvećen i odvojen za Božiju svrhu i upotrebu. Ne pripadaš sebi već si deo nečeg većeg. Saznanje da naš život nije naš je neverovatno; skupo smo plaćeni (1. Korinćanima 6:20). Pripadamo Bogu i naš život ima veliku svrhu u Njemu! Kada se približimo Bogu otkrivamo da pripadamo Njemu i da treba da budemo na raspolaganju da nas upotrebi. Godinama sam se molila da mi Bog da ono što želim. ”Bože, kada bi samo dao ovo ili ono, bila bih srećna.” Ali Bog mi je pokazao da radost dolazi kada mu poverim i predam svoje planove. Umesto da mu tražim ono što želim, počela sam da ga pitam šta je ono što On želi za moj život. Bog traži od nas da budemo dostupni i spremni da nas upotrebi. Svako od nas to može! Možemo da predamo svoj život Bogu i verujemo da ima dobar plan za našu budućnost.


Možda nećemo dobiti sve što želimo, ali ako verujemo Bogu shvatićemo da je ono što On želi za nas veće i bolje od svega što možemo da zamislimo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon