Čitaj Božiju Reč za sebe

Čitaj Božiju Reč za sebe

’’Pisah vam, oci, jer poznaste Onog koji je od početka. Pisah vam, mladići, jer ste jaki, i reč Božija u vama stoji, i nadvladaste nečastivog.’’ Prva Jovanova 2:14

Ako si se ikad pitao zašto uvek izgleda da se suočavaš sa nečim – jednim ili drugim problemom – i nemaš pobedu nad tim u svom životu, možda bi trebao da više vremena provodiš čitajući Reč.

Mnogi vernici odlaze u crkvu svake nedelje da bi slušali kako neko drugi propoveda Reč, ali nikada ne čitaju sami za sebe. Ukoliko želiš da živiš život ispunjen pobedama, stavi Božiju Reč na prvpo mesto u svom svakodnevnom životu. To praktično znači da možeš da izgovaraš Božiju Reč dok se ujutru spremaš ili dok si na putu ka poslu. Slobodno vreme iskoristi za čitanje Reči  i molitvu.

Ovo su samo neke ideje na koji način Božiju Reč možeš da uključiš u svoj život. Učini ono što je najbolje za tebe, da budeš siguran će slediš Njegovu istinu na dnevnoj osnovi. Kada ti Božija Reč postane prioritet, to će promeniti tvoj život.

Početak molitve:

Gospode, želim da u potpunosti uključim Tvoju Reč u svoj život. Ne želim samo jednom nedeljno da slušam nekog drugog kako govori iz Reči, želim da je čitam za sebe. Vodi me i pokaži mi načine kako da budem dosledan u tome.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon