Da, ti to možeš!

Da, ti to možeš!

‘’Drugo iskušenje ne dođe na vas osim čovečijeg; ali je veran Bog koji vas neće pustiti da se iskušate većma nego što možete, nego će učiniti s iskušenjem i kraj, da možete podneti.’’ —Prva Korinćanima 10:13

Svi se suočavamo sa iskušenjima –  ona su nezaobilazan deo života. Pitanje nije Da li ćeš biti iskušan? Pitanje je Kada budeš iskušan, hoćeš li biti spreman?

Zaista želim da znate da možete pobediti iskušenje. Prestanite da govorite da ne možete, izbacite ‘’Ne mogu’’ iz svog vokabulara.

U sopstvenoj snazi i mogućnostima – ne možete. Tu ste u pravu. Ali kada Božiju Reč držite u svom srcu, kada se oslanjate na Njegovu snagu i verujete Njegovim obećanjima, ne postoji iskušenje koje ne možete nadvladati.

Tokom godina sam primetila pet stvari koje čine svu  razliku u nadvladavanju iskušenja. Prvo, morate biti mudri. Razmišljajte o izborima koje pravite i mogućim posledicama pre nego što ih načinite. Mudrost razmišlja unapred.

Zatim, morate verovati da možete da se oduprete iskušenju. Osuda, krivica i sram se javljaju u trenutku – ako ih odmah zaustavite, izgubiće moć, Ali ukoliko se jednom pokrenu, jako je teško zaustaviti ih. Treće, razmišljajte o suočavanju sa iskušenjima kao o normalnom, svakodnevnom životu. Ako očekujete borbu, uvek ćete biti spremni. Četvrto, izbegavajte područja slabosti. Ne dovodite sebe u situacije u kojima lako možete pasti. Ukoliko se suočavaš sa finansijskim problemom, ne idi u supermarket gde sebi ništa ne možeš priuštiti.

I konačno, ne uzdajte se u sebe. Lako je pomisliti da samo sazreli i prevazišli iskušenja. Kada ovako razmišljamo pravimo od sebe laku metu.

Bog želi da mu veruješ da će doneti pobedu u svako područje tvog života. Njegovom milišću…ti to možeš!


Početak molitve

Gospode, shvatam da  su iskušenja deo života. Pomozi mi da se ne nađem zatečen i iznenađen kada dođu. Hvala ti za mudrost i milost koju mi daješ da nadvladam sva iskušenja i živim u Tvojoj pobedi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon