Donošenje teških odluka

Donošenje teških odluka

’’Jer, mi nemamo prvosveštenika koji ne može da saoseća sa našim slabostima, nego takvoga koji je u svemu bio iskušan kao i mi, samo nije zgrešio.’’ Jevrejima 4:15

Važno je doneti ispravne odluke, posebno kada samo povređeni, obeshrabreni i zbunjeni, tada je teže doneti ispravnu odluku. Kada su stvari naporne, počinjemo da idemo linijom manjeg otpora. Ali upravo tada odluke koje donosimo mogu napraviti najveću razliku. Da bismo postigli dobre rezultate u životu, treba da činimo ono štp je ispravno čak i kada nam se to ne sviđa.

Oduševljava me to što Isus zna kako se osećamo. Kada je postao čovek, suočavao se sa svim stvarima sa kojima se mi suočavamo. Poželeo je da odustane i ide linijom manjeg otpora, ali je prevazišao to i doneo teške odluke.

Kada postanemo umorni i neodlučni, sa sigurnosću možemo znati da Bog kome služimo zna kroz šta prolazimo. On želi da nam pomogne i da nam da svoju milost da ne bismo sami morali da donosimo teške odluke.

Kada ste pod stresom ili na ivici da odustanete, setite se da je Bog sa vama i da vas razume. Pronađite snagu u Njemu za donošenje teških odluka.


Početak molitve

Bože, zahvalan sam ti jer me razumeš kroz šta god da prolazim. Kada sam u iskušenju da pođem linijom manjeg otpora, svoju snagu za donošenje teških odluka ću pronaći u Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon