Gunđanje je greh

Gunđanje je greh

‘’Ulazite na vrata Njegova sa slavom, u dvore Njegove s hvalom. Slavite Ga, i blagosiljajte ime Njegovo.’’ —Psalam 100:4

U poslanici Efescima 4:29, apostol Pavle nas opominje da ne upotrebljavamo prljave i ružne reči. U početku nisam shvatala da ovo podrazumeva i gunđanje, ali sam naučila da prigovaranje i mrmljanje zagađuje naše živote.

Jednostavno rečeno, gunđanje je greh! Ono uzrokuje velike probleme i uništava radost svakog ko ga sluša.

Zapitajmo se, koliko brzo postajemo nestrpljivi i počinjemo da gunđamo kada se zaglavimo u saobraćaju ili dok čekamo u redu u prodavnici? Kojom brzinom ukazujemo na greške našim prijateljima i porodici? Da li se žalimo na svoj posao onda kada bismo trebali da budemo zahvalni što ga imamo?

Najbolji protivotrov za gunđanje je zahvalnost. Iskreno zahvalni ljudi se ne žale, previše su zauzeti zahvaljivanjem za sva dobra koja imaju pa nemaju vremena da primate ono što im nedostaje.

Biblija kaže da uđemo sa slavom i hvalom u Njegove dvore. Svakodnevni cilj treba da nam bude da živimo život ispunjen zahvalnošću.. Hajde da budemo pozitivni i zahvalni koliko kod možemo.

Odlazi na spavanje razmišljajući o svemu za šta možeš da budeš zahvalan. Neka to bude i prva stvar koju ćeš raditi kada se probudiš.

Hvala Bogu na ‘’malim’’ stvarima, na stvarima koje možda uzimaš zdravo za gotovo: parking mesto, buđenje na vreme, obroci, porodica… Nemoj da se obeshrabriš ukoliko zaboraviš na to, nemoj da odustaneš od zahvaljivanja, drži ga se dok ne razviješ nove navike i počneš da živiš sa stavom zahvalnosti.

Velikodušno zahvaljuj, to će zasladiti tvoj odnos sa Bogom.


Početak molitve

Gospode, želim da živim sa stavom zahvalnosti, počevši sada! Hvala ti zato što me voliš i blagosiljaš. Pomozi mi da prepoznam pozitivne stvari u životu, kako bih bio zahvalan za njih.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon