Imaš odnos sa sobom

Imaš odnos sa sobom

’’A ja, ja sam On koji radi sebe briše tvoje prestupe i tvojih greha se više ne seća.’’ Isaija 43:25

Da li si ikada razmišljao o tome da imaš odnos sa sobom? Možda nisi, ali provodiš više vremena sa sobom nego bilo ko drugi, i od velikog je značaja da se dobro slažete sa sobom, jer nikada nećeš moći da pobegneš od sebe.

Trebali bismo da volimo sebe –  ne na sebičan, egocentričan način, već na uravnotežen, pobožan način koji potvrđuje Božije stvaranje kao suštinski dobro i ispravno. Niko nije savršen, i možda ćemo biti omalovažavani zbog neprijatnih iskustava kroz koje smo prošli, ali to ne znači da smo bezvredni.

Treba da imamo vrstu ljubavi prema sebi koja kaže: ’’Znam da me Bog voli, tako da i ja mogu da volim ono što je On odabrao da voli. Ne volim sve što radim, ali prihvatam sebe jer me i Bog prihvata.’’ Treba da razvijamo vrstu ljubavi koja kaže: ’’Verujem da me Bog svakodnevno menja, prihvatiću sebe kakav jesam, znajući da neću zauvek biti ovakav.’’

Početak molitve:

Bože, Isaija 43:25 kaže da brišeš moje prestupe i ne sećaš se više mojih greha, to znači da ne moram da odbacujem sebe. Slobodan sam da volim sebe na zdrav način jer me Ti voliš!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon