Iskorači i uhvati priliku

Iskorači i uhvati priliku

‘’A Isus ih pogleda pa reče: ‘Ljudima je to nemoguće, ali Bogu je sve moguće.’’ —Matej 19:26

Mnogo ljudi koje upoznam žele da počnu sa mesta na kom se nalaze, da trepnu dva puta i da se nađu na mestu na kom bi želeli da budu. Mnogi od njih su nezadovoljni jer ne znaju koji su njihovu darovi i životni poziv. Neke od njih strah od greške sprečava da iskorače i pokušaju.

Svi posedujemo potencijal koji treba da se razvija, ali nikad ga nećemo ostavriti dok ne počnemo da verujemo da možemo da uradimo ono na šta nas Bog poziva. Dok ne isporačimo u veri i ne uzverujemo da sa Bogom ništa nije nemoguće, On ne može da radi u nama i razvija naš potencijal. Potrebno je da sarađujemo tako što ćemo pokazati veru, odlučnost, poslušnost i naporan rad da bismo razvili darove koje je On stavio u nas. Niko ne može da odluči umesto nas. Ako nismo odlučni u tome, đavo će nam ukrasti sve što imamo.

Podstičem te da iskoristiš svoj potencijal tako što ćeš početi da radiš nešto sa njim. Nikada nećeš otkriti za šta si sposoban ako nikad ništa ne pokušaš. Ne boj se da zakoračiš u ono u šta veruješ da te Bog vodi da uradiš. Kada iskoračiš, shvatiš da si sposoban za velike stvari.

Budi hrabar i iskoristi svoj pun potencijal!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon