Prihvati sebe na putu do cilja

Prihvati sebe na putu do cilja

‘’Ne boj se, jer nećeš biti postiđena, ne plaši se sramote, jer nećeš biti ponižena. Zaboravićeš sramotu iz svoje mladosti i nećeš se sećati poniženja svoga udovištva.’’ —Isaija 54:4

Važno je da prihvatimo sebe. Zapitaj se da li voliš sebe. Ako ne voliš, biće ti teško da voliš bilo koga drugog. Ako si nezadovoljan sobom, imaćeš problem i sa drugima. Kada smo u bliskom odnosu sa Gospodom, možemo biti opušteni jer znamo da prihvatanje nije zasnovano na našem savršenom ponašanju, već na delu koje je Hrist obavio u nama. Zasnovano je na našem ličnom odnosu sa Isusom. Voleti sebe jednostavno znači prihvatiti sebe kao Božiju tvorevinu. Ne mora da nam se sviđa sve što radimo da bismo prihvatili sebe. Bog nas bezuslovno voli, pa čak i kada grešimo; ništa ne menja činjenicu da smo Njegovo dete. Podstičem te da se svako jutro pogledaš u ogledalo i kažeš: Volim sebe, Ja sam Božije dete i On me voli. Dao mi je darove i talente, jedinstven sam – volim i prihvatam sebe.” Ako to radiš i zaista veruješ u to, to će ti pomoći da prihvatiš sebe onako kako te je Bog stvorio.


Možeš da budeš u miru sa svojom prošlošću, zadovoljan sadašnjim trenutkom i siguran u svoju budućnost, znajući da si u Božijim rukama punim ljubavi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon