Istinska sreća

Istinska sreća

’’Sve vam pokazah da se tako valja truditi i pomagati nemoćnima, i opominjati se reči Gospoda Isusa koju On reče: Mnogo je blaženije davati negoli uzimati.’’ —Dela apostolska 20:35

Pre mnogo godina nisam znala koliko je Bogu važno davanje, živela sam sebičan život i uvek sam sebe stavljala na prvo mesto. Neprestano sam se borila da pronađem svoju sreću, ali sam na kraju uvek ostajala nesrećna.

Međutim, Bog me je naučio nešto o istinskoj sreći.

Kada sam shvatila da je sreća činiti dobro drugim ljudima, usvojila sam nov način života konstantno tražeći načine kako da pomognem ljudima.

U Delima apostolskim 20:35 je zapisano: sve vam pokazah da se tako valja truditi i pomagati nemoćnima, i opominjati se reči Gospoda Isusa koju On reče: Mnogo je blaženije davati negoli uzimati.

Ovo je neverovatno. Davanje donosi više sreće nego primanje? Na prvi pogled, ovo nema mnogo smisla jer živimo u svetu i kulturi koji su opterećeni primanjem. Mnogo puta nam se dogodilo da vidimo ljude koji imaju mnogo i pomislimo Oni mora da su mnogo srećni.

Ali, istinska sreća dolazi od načina života u kojem se daje drugima. To ne znači da treba da damo milione, sve što Bog traži jeste da dajemo onoliko koliko imamo.

Ne bih volela da budem osoba koja smatra da dovoljno daje, takav stav nikada neće doneti zadovoljstvo. Želim da pomažem što više mogu.

Danas pronađi nekog kome možeš nešto da daš. Nije važno koliko je veliki ili mali taj dar, da li je novac, vreme ili ohrabrenje, daj ono što imaš. Doživi istinsku sreću koja dolazi od davanja drugima.


Početak molitve

Gospode, znam da istinska sreća dolazi od davanja a ne primanja. Želim da živim život istinske sreće koja dolazi od odbacivanja mojih sebičnih želja i pronalaženja načina kako da dajem ljudima oko sebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon