Kada je napredovanje sporo

Kada je napredovanje sporo

’’I ne samo to nego se radujemo i u nevoljama, jer znamo da nevolje donose strpljivost.’’ Rimljanima 5:3

Važno je da obnavljamo svoj um, ali je takođe važno shvatiti da će se taj proces odvijati korak po korak. Nemoj da budeš obeshrabren ako ti napredovanje ide sporo ili ako ti se ponekad desi neuspeh ili loš dan. Samo se vrati na put, očisti prašinu sa svoje odeće i počni ponovo.

Kada malo dete uči da hoda, mnogo puta se dogodi da padne pre nego što razvije sposobnost da hoda bez padanja; međutim, beba je uporna. Može plakati neko vreme nakon što padne, ali uvek ustane i pokuša ponovo.

Učenje da promenimo svoj način razmišljanja funkcioniše na isti način. Borimo se i padamo, ali Bog je uvek tu da nam pomogne da ustanemo. Umesto da ostaneš obeshrabren, seti se šta Biblija govori i ’’pobedi’’ u svojim borbama, jer sama činjenica da se boriš znači da biješ dobar boj vere.

Biće dana kada nećemo raditi sve kako treba – dani kada naše razmišljanje bude negativno. Ali nikada ne prestaj da pokušavaš. Bog nas postepeno vodi do Njegovog načina razmišljanja, sve dok odbijamo da odustanemo!

Početak molitve:

Gospode, hvala ti što me podižeš svaki put kada padnem. Znam da kada imam poteškoće, možeš da radiš u meni i pomogneš mi da prevaziđem negativan način razmišljanja i sve više činiš da razmišljam kao Ti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon