Kakva je Božija ljubav?

Kakva je Božija ljubav?

’’U ljubavi nas je predodredio, da nas svojom blagonaklonošću i voljom kroz Isusa Hrista usvoji kao sinove.’’ Efescima 1:5

Zašto nas Bog voli ovako nesavršene? Zato što On to želi – to mu je ugodno. U Njegovoj prirodi je da nas voli, bez obzira koliko su naši gresi veliki.

Bog zlo pobeđuje dobrim (vidi Rimljanima 12:21). On to čini tako što izliva svoju bezgraničnu milost na nas, tako da kada grešimo, Njegova milost postaje veća od naših greha. I kao što je nemoguće da nas Bog ne voli, nemoguće je i da ga bilo čime sprečimo da nas voli.

Bog nas voli jer je to Njegova priroda. On je ljubav (vidi Prvu Jovanovu 4:8). Bog ne voli sve što radimo, ali voli nas. Božija ljubav je sila koja oprašta grehe, leči naše emocionalne rane i isceljuje slomljena srca (vidi Psalam 147:3).

Božija ljubav je bezuslovna; zasnovana je na Njemu, ne na nama! Jednom kada shvatiš da te Bog voli bez obzira na to šta imaš ili šta jesi ili nisi uradio, doživećeš veliku promenu. Prestani da pokušavaš da zaslužiš Božiju ljubav, jednostavno je primi i uživaj u njoj.


Početak molitve:

Bože, tvoja ljubav je predivna. Usresređenost na Tvoju ljubav me podseća da joj je temelj na Tvojoj dobrodi, a ne na mojim postupcima. Pomozi mi da primim Tvoju ljubav.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon