Mentalitet divljine

Mentalitet divljine

’’On reče: Gospod, naš Bog, rekao nam je na gori Horev: Dovoljno dugo ste boravili na ovoj gori.’’ Peta Mojsijeva 1:6

Izraelci su četrdeset godina lutali po pustinji da bi postigli ono što su trebali da postignu za samo jedanaet dana. Zašto?

Jednom, dok sam razmišljala o ovoj situaciji, Gospod mi je progovorio: ”Izraelci nisu mogli da krenu dalje jer su imali mentalitet divljine. Zapravo, Izraelci nisu imali pozitivnu viziju za svoje živote. Trebali su da se oslobode tog mentaliteta i da veruju Bogu.

Ne treba da budemo zaprepašteni njihovim ponašanjem jer većina nas radi iste stvari. Nastavljamo da kružimo oko istih planina, umesto da krenemo putem dalje, i potrebne su nam godine da bismo izvojevali pobedu nad nečim što možemo da imamo prilično brzo.

Treba nam nov način razmišljanja, potrebno je da verujemo da je Božija Reč istinita. Matej 19:26 nam govori da su sa Bogom sve stvari moguće. Sve što je njemu potrebno je naše pouzdanje u Njega. Potrebno mu je da verujemo, a On će učiniti sve ostalo.

Istu stvar koju je rekao Izraelcima, danas govori tebi i meni: Dovoljno dugo ste boravili na ovim planinama, vreme je da nastavimo dalje!

Početak molitve:

Bože, proveo sam dosta vremena u svom životu kružeći oko istih planina. Znam da mogu da nastavim dalje sa Tobom, zato svoje pouzdanje stavljam u Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon