Mir

‘’I Božiji mir, koji prevazilazi svako razumevanje, čuvaće vaše srce i vaše misli u Hristu Isusu.’’ Filipljanima 4:7

Napisala sam nekoliko tekstova o tome kako Bog vodi svoj narod putem mira, ali želim opet da govorim o tome jer mislim da je važno. Ljudi koji čine stvari zbog kojih nemaju mir žive jadan život i ne uspevaju ni u čemu. Moramo da sledimo mir.

Današnji stihovi nam pokazuju da nas Bog vodi putem mira. Ako radiš nešto, kao što je gledanje televizije, i iznenada osetiš nemir u vezi toga, Bog ti govori. Nedostatakom mira Bog pokušava da ti kaže: ‘’Isključi televizor, to što gledaš nije dobro za tebe.’’

Ako izgubiš mir dok pričaš nešto, Bog ti govori. Izvinjenje u tom trenutku će ti uštedeti puno problema. Možeš da kažeš: ‘’Žao mi je što sam to rekao, oprosti mi.’’ Bog želi da bude uključen u sve naše odluke. Jedan od načina da nam kaže kako se oseća povodom onoga što radimo je da nam da mir kao znak odobravanja i da nam uzme mir kao znak neodobravanja.

Ako nemamo mir, nismo poslušni Bogu; Božiji mir treba da vlada u našim srcima (vidi Kološamnima 3:15). Kad god izgubimo svoj mir, treba da se zaustavimo i pažljivo slušamo ono što nam Bog govori. Mir je kao kompas u našim srcima koji nam pokazuje pravi put. Zato Bog u Bibliji keže: ‘’Trudite se da živite u miru sa svima i u svetosti, bez koje niko neće videti Gospoda’’ (Jevrejima 12:14).

BOŽIJA REČ ZA TEBE DANAS:

Ukoliko slediš mir, to će te sačuvati od problema.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon