Misli ispravno da bi govorio ispravno

‘’A i jezik je vatra, svet nepravde među našim udovima. On celo telo kalja i, od pakla potpaljen, pali ceo tok života.’’ Jakovljeva 3:6

Negativne reči počinju negativnim mislima. Na primer, zaposleni načuje da će kompanija za koju radi uskoro otpustiti neke radnike, pa misli: ‘’Svaki put kada stvari počnu dobro, uvek se dogodi nešto loše.’’ Zatim kaže: ‘’Verovatno ću ja izgubiti posao.’’

Moje misli su nekada bili izizetno negativne, što je uzrokovalo da i moje reči budu negativne… što se loše odrazilo na moj život. Konačno sam odlučila da promenim način razmišljanja i prestanem da razmišljam negetivno. Nakon nekog vremena, shvatila sam da treba da uradim više od toga nego što ću samo prestati da pričam i mislim negativno. Trebala sam da počem da mislim pozitivno!

Naše misli, pozitivne i negativne, čine da govorimo reči koje će oblikovati našu budućnost. Kada govorimo pogrešne stvari, to može biti poput požara u našem životu. (vidi Jakovljevu 3:6)

Ali možemo da zaustavimo vatru pre nego što počne tako što ćemo govoriti pozitivne stvari, a ispravno možemo govoriti samo ako ispravno mislimo. Budi ispunjen Svetim Duhom i Božijom Reči. Neka On utiče na tvoje misli i neka te vodi u život pozitivnih reči.

Početak molitve:

Bože, želim da govorim pozitivne reči koje su zasnovane na tvojoj Reči. Pozivam te u moj misaoni život, želim da imam obnovljen um, Hristov um, da Ti moje reči budu ugodne.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon