Najbolji način da upravljaš novcem

Najbolji način da upravljaš novcem

’’Ko daje siromasima, ništa mu ne manjka, a ko odvraća pogled od njih, stižu ga mnoge kletve.’’Priče 28:27

Otkrila sam da je najbolji način upravljanja novcem davanje. Treba da dajemo, posebno u izazovnim finansijskim periodima. Ovo je ključna stvar koja nam pomaže da na biblijski način upravljamo svojim finansijama.

Uvek je moguće živeti po Božijim finansijskim principima, čak i u teškim vremenima. Možda se nađeš u teškoj finansijskoj situaciji i učiniti ti se da nisi u stanju da daješ, ali ne dozvoli da te to zaustavi. Bog će ti pomoći da radiš sa onim što imaš.

Luka 19:17 nam govori da je Bog zadovoljan kada smo verni u malim stavrima. Kada jesmo, tada će nam Bog dati autoritet i nad većim stvarima.

Priče 28:27 kažu, Ko daje siromasima, ništa mu ne manjka. Ako se pokoravamo Bogu kroz svoje finansije, čak i onda kada nemamo mnogo a dajemo i pomažemo drugima, Bog će nam pružiti ono što nam je potrebno. Tako je jednostavno. Izaberi da ćeš davati danas, i ništa ti neće nedostajati.

Početak molitve:

Bože, predajem ti svoje finansije danas. Čak i u teškim vremenima, znam da tvoji principi i dalje važe i da ćeš se pobrinuti za mene. Ti si moj Izvor!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon