Ne boj se

‘’Jer ja, Gospod, tvoj Bog, tvoju desnicu držim. Ja sam Onaj koji ti kaže: ‘Ne boj se, ja ću ti pomoći.’’ Isaija 41:13

Ponekad nailazimo na otpor kada želimo da sledimo Svetog Duha, a mnogo puta to protivljenje dolazi u obliku straha – ne samo velikih strahova poput prirodnih katastrofa ili bolesti – već osećaj anksioznosti i nemira zbog običnih stvari. Đavo čak želi da se plašimo hrabrih molitvi. On želi da Bogu pristupamo u strahu, ne u veri.

Neki ljudi svakodnevno žive u malim strahovima i strepnjama govoreći: ‘’Bojim se da ću zbog saobraćaja zakasniti na posao’’, ili ‘’Bojim se da će padati kiša u subotu za vreme utakmice.’’ Ovi strahovi su zaista mali, ali su idalje strahovi koji nas ometaju da čujemo Božiji glas jer smo stalno usresređeni na brige. Umesto da dopustimo neprijatelju da nas zarazi tim malim stahovima, treba da se molimo i verujemo Bogu.

Moj moto je ‘’Moli se za sve i ne boj se ničega.’’ Kada negujemo stil života u kome slušamo Boga i razgovaramo sa Njim, moraćemo da se odupiremo malim strahovima, navikama i mislima koje ne podržavaju molitvu. Sveti Duh želi da nam pomogne u tome, zato treba da ga zamolimo da nas oslobodi loših navika i da nam pozitivan stav koji nas u veri povezuje sa Bogom. Kada se to dogodi, molitva i sposobnost da čujemo Božiji glas će nam postati kao disanje.

BOŽIJA REČ ZA TEBE DANAS: Moli se za sve i ne boj se ničega.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon