Ne budi zauzet. Budi plodonosan.

Ne budi zauzet. Budi plodonosan.

’’Kao što snovi dolaze kada je mnogo briga, tako i bezumnikov govor kada je mnogo reči.’’ Propovednik 5:3

Radiš li stvari koje ne donose plodove? Da li ti preokupiranost poslom krade mir?

Jednom sam čula priču o stražaru koji je čuvao parcelu u sklopu Bakingemske Palate u Engleskoj. Sto godina, dvadesetčetiri sata dnevno, ta parcela je bila čuvana.

Konačno, neko ga je upitao: ’’Šta čuvaš tu?’’ Nije znao da odgovori pa je jednostavno rekao da je ta parcela pod stražom već sto godina.

Ispostavilo se da je pre sto godina kraljica zasadila na tom mestu grmove ruža i želela je da ih neko neguje i čuva kako bi rasle. Sada, vek kasnije, tu gde su jednom stajale ruže, stajao je stražar i čuvao – ništa.

Postoje li stvari koje radiš a više ti nije jasno zašto ih radiš? Bog nas nikada nije pozvao da budemo zauzeti. Pozvao nas je da budemo plodonosni. Previše besmislenih aktivnosti ne donosi plod, samo nas umara i frustrira.

Ohrabrujem te da napraviš spisak stvari koje radiš tokom dana. Možda radiš nešto što Bog ne traži od tebe, ili nešto što je ranije tražio. Neka ti Sveti Duh pokaže kako da se oslobodiš zauzetosti i postaneš više plodonosan.

Početak molitve:

Sveti Duše, pomozi mi da napravim popis svog života i prekinem sa besmislenim aktivnostima. Ne želim da budem previše zauzet. Pokaži mi kako da vodim plodonosan život.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon