Ne plaši se i sledi Svetog Duha

‘’Ne boj se, jer ja sam sa tobom, ne plaši se, jer ja sam tvoj Bog. Ja ću te osnažiti i pomoći ti, ja ću te podupreti svojom desnicom pobedničkom.’’ Isaija 41:10

Ovi stihovi su veliko ohrabrenje da treba da budemo hrabri u Svetom Duhu. Svakako ne želimo da radimo ništa što nije Božija volja ili što nije u Njegovo vreme, ali kada Bog krene da radi, ne treba da se bojimo da radimo sa njim. Sotona donosi strah u naš um i emocije kada Sveti Duh pokušava da nas vodi u novom pravcu. Pokušava da iskoristi strah da nas spreči da idemo dalje sa Bogom.

Isajija 41:10 kaže Ne boj se, jer ja sam sa tobom, ne plaši se, jer ja sam tvoj Bog. Ukoliko si se plašio nečega i priželjkivao da se oslobodiš tog straha, konačno će doći vreme kada ćeš moći da se suočiš sa svojim strahom i kada nećeš morati da bežiš od njega. Uzmi Isusa za ruku, ispovedaj da je On sa tobom, i učini to. Ne boj se, jer On je sa tobom.

Ako se nalaziš na jednoj od raskrsnica u svom životu, dozvoli da te ohrabrim da kreneš napred. Nemoj da stojiš mirno, uzmi Njegovu ruku i kreni napred. Zapamti, Bog želi da te izbavi od tvojih stahova!

Početak molitve:

Gospode, želim da Te pratim gde god me vodiš. Pomozi mi da budem snažan i hrabar da bih mogao da idem napred sa Tobom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon