Odnos koji se razvija

‘’Staza pravednikova je kao sjaj zore – sve jače sija do punog dana.’’ Priče 4:18

Jedna od najboljih stvari u vezi slušanja Božijeg glasa je što vremenom napredujemo u tome. To nije veština koja može da se savlada; to je odnos koji se razvija i u kome uživamo. Kada se taj odnos razvija, češće razgovaramo sa Bogom, efikasnije i na dubljem nivou; učimo da sledimo Svetog Duha i molimo se sa više samopouzdanja; učimo da jasnije čujemo Njegov glas.

Da li si se ikada osećao srećno u svom odnosu sa Bogom, onda kada je sve išlo dobro, a onda su se bez ikakvog očiglednog razloga pojavili nemir, dosada i nezadovoljstvo? Da li si ikad osećao kao da nešto nije u redu sa tvojim zajedništvom sa Bogom? Većinu vremena kada imaš takav utisak, Sveti Duh pokušava nešto da ti kaže.

Tvoj unutrašnji čovek (tvoj duh, deo koji komunicira sa Bogom) zna kada nešto nije kako treba u tvom molitvenom životu, zato što Sveti Duh živi u tvom duhu i govori ti kada nešto treba da se promeni u tvom odnosu sa Bogom. Samo treba da budeš dovoljno hrabar da pratiš nagoveštaje Duha. Bog zna da smo spremni za više i poziva nas na dublji nivo komunikacije sa Njim. Bog je uvek u pokretu i želi da se krećemo sa Njim. Nemoj da se bojiš da promeniš nešto da bi se prepustio nečem novom.

BOŽIJA REČ ZA TEBE DANAS: Zapamti, slušanje Božijeg glasa nije veština; radi se o odnosu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon