Odvoj ono ‘’ko jesi’’ od onoga ‘’šta radiš’’

‘’Ako je, dakle, neko u Hristu, novo je stvorenje; staro je prošlo, evo, novo je nastalo.’’ Druga Korinćanima 5:17

Pravila sam greške u svom životu – i sigurna sam da ću ih praviti u budućnosti – ali idalje volim sebe. Činjenica je da ne radim uvek sve dobro, ali to ne utiče na to ko sam u Hristu. Znam da sam voljena i da sam idelje dobra osoba. To je zato što sam, kao novo stvorenje u Hristu naučila da odvojim ono ko jesam od onoga šta radim.

Kada shvatiš da ono što radiš ne određuje ono ko si, doživećeš slobodu od sramote. Kada znaš da te Bog voli, zaista možeš da počneš da voliš sebe na zdrav, uravnotežen način. Kada počneš da voliš sebe, i drugima ćeš početi da se sviđaš. Kada voliš sebe ne znači da si pun ponosa; to jednostavno znači da prihvataš sebe kao osobu kakvu te je Bog stvorio da budeš.

Svima su nam potrebne promene u ponašanju, ali prihvatanje sebe kao Božije tvorevine je od presudnog značaja za naš napredak u tome da postanemo emocionalno zdravi i celoviti u Hristu. Ako uspemo da zavolimo sebe, to će nam pomoći da prevaziđemo sramotu koju osećamo.

Početak molitve:

Duše Sveti, pomozi mi da ono što radim odvojim od onoga ko jesam. Mogu da volim sebe i da doživim slobodu od sramote zato što me Ti voliš i radiš u mom životu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon