‘’Oni’’ smo ti i ja

‘’Oni’’ smo ti i ja

‘’Pravednost i pravda temelj su tvoga prestola, ljubav i istina pred tobom idu.’’ Psalam 89:14

Bog je pravedan. To je Njegov karakter – ko On jeste – i nešto što želi da se i u nama nastavi.

Pravda teži da ispravlja pogrešne stvari. Mi smo Božiji agenti koje On može da koristi kako bi popravio nepravedne stvari u svetu u kome živimo. Svaki put kada vidimo nešto što je pogrešno, naš prvi odgovor bi trebao da bude molitva. Drugo što bismo trebali da uradimo je da se zapitamo šta mi možemo da uradimo povodom toga?

Lako je da se osetimo preopterećeni potrebama koje vidimo oko nas. Gledamo stvari i pomislimo da je to problem nekog drugog i želimo da ‘’oni to srede’’. Želimo da ‘’oni’’ urade ovo ili ono.

Jesi li ikad zastao i zapito se ko su ti ‘’oni’’? Mislim da smo to ti i ja. Možda nećeš biti u mogućnosti da sve ispraviš, ali možeš nešto da učiniš. Nemoj da gledaš na nepravdu i da ne učiniš ništa. Bog te nije stvorio za neaktivnost i pasivnost, On želi da ga zamoliš da ti pokaže šta možeš da učiniš. Stvorio te je za entuzijazam, revnost i strast. Stavio je u tebe darove kako bi te koristio za Njegovu slavu i da bi pomagao drugima. Zato danas, živi život pravde.

Početak molitve:

Duše Sveti, ne dozvoli mi da sedim i priželjkujem da će neko drugi učiniti nešto sa nepravdom u svetu, kada i ja mogu da učinim nešto. Ispuni me smelošću i pokaži mi kako da ispravim nepravdu u svetu oko sebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon