Osloni se na Boga

Osloni se na Boga

‘’Velim pak: po duhu hodite, i želja telesnih ne izvršujte.’’ —Galaćanima 5:16

Verujem da svaki put kada osetimo frustraciju znači da smo prestali da se oslanjamo na Boga. Možda ti ovo zvuči kao smela izjava, ali ipak razmisli: Bog nam je dao Svetog Duha i Njegovu milost da nam pomognu u svemu što prolazimo. Frustracije nastaju kada prestanemo da zavisimo od Njega i počnemo da radimo stvari na svoj način.

Razumevanje ovoga mi je mnogo pomoglo. Svaki put kada sam se osetila isfrustrirano, podsetila bih sebe da tada pokušavam da zauzmem mesto Svetog Duha.

Da li se ti suočavaš sa duhom nezavisnosti? Kada odbiješ da zavisiš od Boga ti, ustvari, govoriš: ”Dobro Bože, cenim što si tu, ali gledaj kako ja ovo radim.” Biti zavistan od Boga u svemu može biti teško, ali to je ključ za pobedu koja nam je potrebna svaki dan u našim životima. Kad nas je Bog spasio nije nam samo pomogao i rekao:” To je to, sada možeš po svom.” Bog nas je spasio za večnost, što znači da će nas voditi i pomoći će nam, ukoliko se oslonimo na Njega.

U Galaćanima 5:16 smo opomenuti da hodamo i živimo u Svetom Duhu, pa nećemo ugadjati požudama tela. Primetite da ne kaže:..samostalno pobedite telo, onda sigurno nećete ugadjati požudama tela. Ne, kaže da živimo u Duhu Svetom.

Odluči da ćeš prestati da živiš nezavisno od Boga, umesto toga se osloni na Svetog Duha. Obećavam ti da nećeš zažaliti.


Početak molitve

Gospode, ti si sve što mi treba. Pomozi mi da ne verujem u sebe, nego da svoje pouzdanje stavim u tebe i oslonim se samo na Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon