Osveta je Božija

‘’Ne svetite se sami, dragi moji, nego ostavite mesta Božijem gnevu. Jer, zapisano je: Moja je osveta, ja ću uzvratiti, kaže Gospod.’’ Rimljanima 12:19

Kada nas neko naljuti, Sotona voli da nas drži uznemirene. Odreagovati milosrđem i opraštanjem je opšta suprotnost od onoga što neprijatelj želi da učiniš, jer to remeti njegov plan da te drži uznemirenim. Nije uvek lako tako odreagovati, ali kada radimo ono što možemo, Bog će učiniti i ono što ne možremo.

Kada nas neko naljuti i uvredi, prirodan odgovor mnogih od nas je da mu vratimo. Ali ako vratimo, šta zaista dobijamo? Oni će se još više razljutiti i onda pokušati da nama vrate. I tako se krug nikada ne završava!

Ljutnju i ljude koji je izazivaju moramo prepustiti Bogu, da se On pobrine za sve to.. Osveta je moja, ja ću uzvratiti, govori Gospod.

Veruj Bogu, On će se pobrinuti za tebe i zaštititi te. Ne možeš da promeniš ono što se desilo, ali kada stvari predaš Bogu, On će to iskoristiti da učini nešto dobro u tvom životu.

Početak molitve:

Bože, verujem da je osveta Tvoja i da vraćanje onome ko me povredio nije ono što želiš da učinim. Predajem ti svoju ljutnju i verujm da ćeš se Ti pobrinuti za mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon