Pomoć Svetog Duha

Pomoć Svetog Duha

‘’Jer, oni koji žive po telu, misle na ono što je telesno, a oni koji žive po Duhu, na ono što je duhovno.’’ —Rimljanima 8:5

Rimljanima 8:5 nas uči da ćemo, ako nam je stalo do tela, živeti po telu. Ali ako nam je stalo do Duha, živećemo po Duhu. Dela su proizvod misli. Evo šta želim da kažem: ako mislimo na telo – imamo prljave misli – onda ne možemo da živimo po Duhu. Čini se da je za uspešan hrišćanski život neophodno da naše misli budu u skladu sa Božijim. Život ti je možda u haosu jer godinama gajiš pogrešan način razmišljanja. Ako je tako, važno je da se uhvatiš u koštac sa činjenicom da ti se život neće promeniti sve dok se tvoj um prvo ne promeni. Ovo je od ključnog značaja. Moli se da ti Bog pomogne da naučiš da razmišljaš na način koji je Njemu ugodan. Ni jedan problem ne možemo da prevaziđemo isključivo odlučnošću. Važno je da budemo odlučni, ali odlučni u Svetom Duhu, a ne u svojoj snazi. Duh Sveti ti je blizu. On je tvoj Pomoćnik – traži mu pomoć. Osloni se na Njega. Uz Njegovu pomoć možeš da uspeš.

Predaj Duhu Svetom kontrolu nad svojim životom. On će te odvesti u savršenu Božiju volju koja podrazumeva obilje blagoslova, mir i radost.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon