Pozvani smo da uživamo u Bogu

Pozvani smo da uživamo u Bogu

‘’Za nas postoji samo jedan Bog Otac, od koga je sve i za koga smo mi, i samo jedan Gospod, Isus Hristos, kroz koga je sve i mi smo kroz njega.’’ Prva Korinćanima 8:6

Treba da se osećamo prijatno u odnosu sa Bogom. Ne kažem da treba da budemo bez poštovanja, već da ne treba da ga se plašimo. Ja, zapravo, verujem da je krajnji poziv za život svakog vernika da uživa u Bogu. Pozvali smo da uživamo u Ocu jer je On život, i ne možemo istinski uživati u životu ako ne uživamo u Bogu.

Ponekad ne uživamo u Božijem prisustvu jer nam se sve svodi na služenje Njemu, otkrivanje darova koje imamo, i provođenje celodnevnog vremena u službi koju imamo. To se meni dogodilo. Nakon pet godina u službi, Bog mi je pokzao da moram da pristisnem kočnicu jer sam postala isuviše ponosna na svoj posao koji radim za Njega, tako da više nisam uživala u Njemu.

Treba da budemo oprezni kada počnemo da postajemo ponosni na sebe zbog posla koji radimo. To nije ono što Bog želi. Kao naš Otac, Bog želi da ga poznajemo i da uživamo u Njemu.

Zato mi dopusti da te pitam danas, da li si ponosan na svoja dela ili istinski uživaš u Bogu?

Početak molitve:

Dragi Oče, Želim da uživam u Tebi. Zajedništvo sa Tobom i prebivanje u Tvojoj prisutnosti je predivno. Ostavljam svoj ponos i ponizno dolazim pred Tebe kako bih svoju svrhu i radost našao u Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon