Bog ima predivan plan samo za tebe!

Bog ima predivan plan samo za tebe!

’’Svako treba sam da ispita svoje delo. Tada će moći da se ponosi sam sobom, ne poredeći se sa drugim.’’ Galaćanima 6:4

Treba da se suzdržimo od poređenja sa drugim ljudima, jer Bog ne želi da budemo uznemireni i da se osećamo nedostojno blagoslova koje On želi da nam da.

Poređenje našeg života sa životima drugih ljudi nije fer – ni prema njima ni prema nama. Prema njima nije fer jer ako postanemo ljubomorni na ono što oni imaju, znaju ili kako izgledaju počinjemo da im se suprotstavljamo. Tada više ne možemo da ih gledamo kao divne ljude kakve ih je Bog stvorio da budu.

Prema nama nije fer jer to ograničava Božiji plan za naš život. Kada se poredimo tada govorimo Bogu: ’’Želim da ograničim Tvoj plan u mom životu, samo na ovo i ništa drugo. Želim da budem kao ova druga osoba i to je to.’’

Ali Bog ima jedinstven plan za svakoga od nas. Njegov plan za tvoj život je bolji nego što možeš da zamisliš. Prestani da gledaš planove koje ima za druge ljude kako bi mogao da hodaš u planu koji ima za tebe i kako bi primio blagoslove koje donosi.


Početak molitve

Duše Sveti, pomozi mi da iskreno ispitam svoje srce i otkrijem svaku ljubomoru, ogorčenost i uznemirenost u meni koja se razvila od poređenja sa drugima. Želim da budem sve što Ti želiš da budem i da živim život koji imaš za mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon