Nemoj da imaš previsoko mišljenje o sebi

Nemoj da imaš previsoko mišljenje o sebi

’’Jer, ako neko misli da je nešto – a nije ništa – samog sebe zavarava.’’ Galaćanima 6:3

Biblija nas neprestano opominje da ne budemo ponosni. Ne mogu dovoljno da naglasim koliko je ponos opasan. Kada postanemo ponosni, dajemo mesto neprijatelju da u velikoj meri utiče na nas.

Kada previše razmišljamo o sebi, to nas tera da manje cenimo druge, zaboravljamo da verujemo Bogu i zanemarujemo istinu da smo mi zapravo ništa bez Boga.

Takav stav se gadi Bogu. Treba da imamo sveti strah od ponosa i da zapamtimo da smo posebni i dragoceni zato što nas Bog voli i jer nam je oprostio, a ne zato što sami možemo da postignemo velike stvari.

Važno je da razumemo da u kojoj god oblasti smo dobri i uspešni, to je zato što nam je Bog dao dar milosti za to. Onda kada pomislimo da smo velikle stvari postigli u svojoj snazi, postajemo ponosni.

Zapamti, pripadaš Bogu. Umesto da imaš previsoko mišljenje o sebi, usresredi se na Božiju veličinu i Njegovu ljubav prema tebi. Samo Njegovom milošću možemo da uspemo u stvarima koje nas on poziva da radimo.


Početak molitve

Gospode, sve dobro u meni i u mom životu dolazi od Tebe. Tu sam da se ponizim pred Tobom, kajem se za svaki ponos jer znam da kada uspem, to je zbog Tvoje milosti i dobrote.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon