Promeni svoju definiciju molitve

Promeni svoju definiciju molitve

‘’..neprestano se molite.’’ Prva Solunjanima 5:17

Da li si ikada čuo za stih koji kaže ‘’neprestano se molite’’? Za mnoge, ovo deluje zastrašujuće i nemoguće. Kako iko može da pogne glavu, klekne i moli se dvadeset četiri sata dnevno?

Treba nam preciznija definicija molitve. Veoma često gledamo na molitvu kao na specifičan proces koji može da se odigra samo kada odemo na mesto gde ćemo se izolovati i biti sami.

Ali, da li ste znali da se samo usmeravanje misli prema Bogu kvalifikuje kao molitva? Da, istina je! Molitva je komunikacija sa Bogom, tako da kada Biblija kaže ‘’molite bez prestanka’’, to znači da treba uvek da budemo otvoreni za komunikaciju sa Bogom. To može da znači molitveni sastanak od dva sata ili nešto jednostavno, a to je biti svestan Božije prisutnosti tokom dana.

Bog nije molitvu učinio komplikovanom. On želi da molitva bude sastavni deo našeg svakodnevnog života. Zato danas, promeni svoju definiciju molitve, i možeš doživeti radost koja dolazi od neprestane komunikacije sa Bogom koji te voli.


Početak molitve

Bože, pomozi mi da promenim svoju definiciju molitve i pokaži mi načine kako da razgovaram sa Tobom svaki dan. Hvala ti za Tvoje stalno prisustvo u mom živou.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon