’Raditi’ nije isto što i ’biti’

’Raditi’ nije isto što i ’biti’

’’Ali, primićete silu kada na vas siđe Sveti Duh i bićete moji svedoci u Jerusalimu, u celoj Judeji i Samariji, i sve do kraja zemlje.’’ Dela 1:8

Sećam se kada sam tek postala nanovorođena hrišćanka, bila sam aktivno uključena u život crkve ali nikako nisam uspevala da se izborim sa svojim problemima. Mislila sam da ako se ponašam kao hrišćanka i pretvaram da je sve kako treba, da ću biti srećna. Ali nije bilo dovoljno to što sam se trudila da radim stvari koje su ispravne; bila mi je potrebna promena iznutra.

Dela 1:8 govore o primanju sile da bi postali svedoci. Primetite da ne kaže da treba da se svedoči već da se bude svedok. Raditi nešto nije isto što i biti. Ja sam bila našminkana spolja, ali moj unutrašnji život je bio olupina. Dešavalo se da moji unutrašnji nemiri eksplodiraju, tada bi svi mogli da vide da nisam baš onakva kako izgledam.

Srećom, došla sam do tačke u svom životu kada mi je očajnički trebala Božija intervencija, i znala sam da postoji i više od onoga što sam do tad doživela u svom odnosu sa Bogom. Dok sam plakala u molitvi i tražila pomoć, On me je dotakao, izlio Svetog Duh na mene i dao mi ljubav za Njega i Njegovu Reč kao nikada do tada. Od tada više nisam morala da se pretvaram.

Ohrabrujem te da primiš istu ovu silu od Svetog Duha. Raditi nije isto što i biti, neka ti On pomogne da BUDEŠ.

Početak molitve:

Sveti Duše, daj mi Tvoju snagu da mogu da budem. Želim da te volim i sledim celim svojim bićem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon