Reči koje izgovaraš

Reči koje izgovaraš

‘’Život i smrt u vlasti su jezika, i koji ga vole, ješće njegov plod.’’ —Priče 18:21

Apostol Petar nam jasno govori da su uživanje u životu i dobri dani povezani sa pozitivnim razmišljanjem i rečima. Ako promenimo svoje reči, možemo da promenimo i svoj život! Rečima iskazujemo ono što mislimo, osećamo i želimo. Um nam govori šta da mislimo, ali to nije nužno ono što i Bog misli.

Volja kazuje ono što mi želimo, a ne šta Bog želi. Emocije kazuju kako se osećamo, a ne šta Bog oseća. Kako se naša duša pročišćava, tako počinjemo da mislimo, želimo i osećamo sličnije Bogu; tada ćemo početi da izgovaramo život umesto smrt. Tvoje reči, kao odraz tvojih misli, imaju moć da donesu blagoslov ili uništenje, i ne samo tebi, već i ljudima oko tebe. U Prvoj Korinćanima 2:16, Božija Reč nas uči da imamo Hristov um i da nosimo misli, osećanja i svrhu Njegovog srca. Ne ispoljavamo to stalno, ali svakodnevno rastemo i postajemo sve sličniji Hristovom liku.

”Onaj ko je započeo dobro delo u nama, dovršiće ga do dana Isusa Hrista (Filipljanima 1:6). Što se više približimo Bogu, brže ćemo iskusiti pobedu na polju svog uma, reči, raspoloženja i loših stavova.

Bez obzira koliko moraš da radiš na sebi, znam da možeš da se promeniš jer sam se ja promenila. Trebalo mi je vrmena i mnogo pomoći Svetog Duha, ali vredelo je.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon