Skini masku

Skini masku

‘’I svi mi licem koje nije pokriveno velom odražavamo Gospodnju slavu i preobražavamo se u istu sliku – iz slave u slavu koja dolazi od Gospoda, koji je Duh.’’ Druga Korinćanima 3:18

Mnogo puta se ponašamo na jedan način, a zapravo se iznuta uopšte tako ne osećamo. Zato što imamo slabosti, greške i strahove – stvari za koje mislimo da nas čine manje privlačnim i poželjnim – radije bismo sakrili od drugih ljudi. Tako da nosimo maske.

Opasnost kod nošenja maski je ta što nas pogrešno predstavljaju. Ono što drugi ljudi vide u tom slučaju je laž. Nismo ono ko jesmo niti oni koji smo rođeni da budemo. Možemo promeniti spoljašnjost, ali ne možemo da promenimo ono ko smo duboko u sebi – samo Bog može da promeni naša srca.

Treba da shvatimo da nas Bog voli upravo onakve kakvi smo sad, i da se njegova ljubav prema nama nikada neće smanjiti.

Ima još dobrih vesti. Druga Korinćanima 3:18 kaže da nas Bog menja i čini nas da budemo sličniji Njemu, tako što popravlja nedostatke koje želimo da sakrijemo.

Imaj poverenja u Njega da skineš svoju masku. Videćeš, kao i ja, da ćeš se malo po malo menjati u sliku tvog Gospoda.

Početak molitve:

Gospode, shvatam da često nosim masku da bih se prilagodio i bio prihvaćen. Danas, donosim odluku da ću svoje potvrde tražiti u Tebi. Dok me preplavljuješ svojom ljubavlju, nastavi da me menjaš na Tvoju sliku.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon