Služite jedan drugom u braku

‘’Žene, potčinjavajte se muževima, kao što dolikuje u Gospodu. Muževi, volite svoje žene i ne budite grubi prema njima.’’ Kološanima 3:18-19

Dejv, moj suprug, voli da jede voćnu salatu ujutru. Zato me je Gospod jednog jutra ohrabrio da mu spremim voćnu salatu.

Problem je bio što ja nisam želela da to učinim za njega. Pomislila sam: ‘’Zašto ja uvek moram sve da radim za njega?’’ Gospod me je na poseban način podsetio da kada služim svom suprugu, zapravo služim Njemu.

Pitam se koliko brakova bi se spasilo od razvoda kada bi muževi i žene bili voljni da pokazuju ljubav jedni drugima kroz služenje. Čini se da svi danas žele da budu slobodni, i Isus nas je zaista oslobodio. Ali On nikada nije nameravao da tu slobodu koristimo sebično, On želi da svojim supružnicima služimo u ljubavi.

Zaista volim svog supruga, a ponekad se ta ljubav najbolje iskazuje kroz služenje. Reči su divne, ali kada hodaš u ljubavi, tvoja posvećenost će takođe biti pokazana kroz dela ljubavi.

Predlažem ti da dela staviš iznad reči. Zamoli Boga da ti pokaže na koji način možeš da služiš svom supružniku i da ga blagosloviš danas.

Početak molitve:

Bože, ne želim da budem sebičan u svom braku. Pomozi mi da služim svom supružniku na način na koji Ti želiš, da ga volim više od reči.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon