Stabilan kao čvrsto zasađeno drvo

‘’On je kao drvo zasađeno pokraj voda tekućih koje u pravo vreme donosi svoj rod i lišće mu nikad ne vene. Sve što čini, dobro mu uspeva.’’ Psalam 1:3

Stabilnost je nešto što nam svima treba. Jeremija 17:8 i Psalam 1:3 nas poučavaju da budemo poput drveta koje je čvrsto zasađeno. Prva Petrova 5:8 kaže da treba da budemo uravnoteženi i umereni (samokontrolisani) da nas Satana ne bi proždrala. Da bismo mu se suprotstavili moramo da budemo ukorenjeni, snažni i odlučni u Hristu.

Isus je najbolje tlo u kome čovek može biti ukorenjen. Možete se osloniti na Njega jer je Isus isti uvek – istinit, veran, odan svojoj Reči. Isus se ne menja kako se okolnosti menjaju, pa ako ste ukorenjeni u njemu, nećete se ni vi menjti.

Bog želi da nam da snagu da ostanemo pribrani i stabilni u teškim okolnostima. Želi da budemo stabilni poput drveća koje je čvrsto posađeno. Hoćeš li biti ukorenjen u svet? Ili možda u svoje emocije? U okolnosti? Prošlost? Ili ćeš izabrati da budeš ukorenjen u Hristu? Pozivam te da se osloniš na Njega. Njegova stabilnost danas može biti i tvoja.

Početak molitve:

Bože, želim da budem čvrsto ukorenjen u Tebi. Ti se nikad ne menjaš, zato znam da mogu da se oslonim na Tebe i da ćeš me držati stabilnim u svim okolnostima.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon