Strpljivo čekati

Strpljivo čekati

’’A plod Duha je ljubav, radost, mir, strpljivost, ljubaznost, dobrota, vernost’’ Galaćanima 5:22

Svi ponekad želimo promene u životu, ali nismo uvek spremni da prođemo kroz proces koji je potreban da bismo stigli do njih. Obično to traje duže nego što mislimo da je potrebno, a na tom putu uvek postoje trenuci čekanja. Pitanje je, da li ćemo čekati na pravom ili pogrešnom putu? Ako budemo čekali na pogrešnom putu, postaćemo nesrećni; ako odlučimo da čekamo Božiji način, možemo da postanemo strpljivi i da uživamo u životu.

Potrebna je praksa, ali ako dozvolimo Bogu da nam pomogne u svakoj situaciji, razvićemo strpljenje, što je jedna od najvažnijih hrišćanskih vrlina. Strpljenje je plod Duha koji se razvija samo u izazovnim i teškim situacijama, zato ne treba da ih izbegavamo. Dok razvijamo strpljenje, Biblija kaže da ćemo biti u potpunosti zadovoljni (vidi Jakovljevu 1:2-4).

Čak i naš odnos sa Bogom uključuje progresivne promene. Učimo da mu verujemo na dublji način tako što prolazimo kroz mnoga iskustva koja zahtevaju da čekamo duže nego što bismo želeli.

Veruj mi, čekanje je možda teško, ali će te učiniti jačim. Dobrobiti koje donosi strpljenje su sigirno vredne svakog trenutka čekanja!

Početak molitve:

Bože, želim da se menjam i produbim svoj odnos sa Tobom. Razumem da ovo znači da treba da naučim da budem strpljiv, ali takođe znam da ću postajti sve jači kako razvijaš svoje strpljenje u meni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon