Suočavanje sa istinom donosi srećniji život

Suočavanje sa istinom donosi srećniji život

‘’Ispitajte sami sebe – da li ste u veri. Sami sebe proverite. Ili zar ne znate da je Hristos Isus u vama? Ako ne znate, niste provereni.’’ Druga Korinćanima 13:5

Niko se ne može otarasiti problema sve dok ne prizna da ga ima. Alkoholičar, zavisnik ili bilo ko ko je izgubio kontrolu nad svojim životom, osuđen je da pati sve dok ne bude u stanju da kaže: ’’Imam problem i potreba mi je pomoć da ga rešim.’’

Čak iako su naši problemi nastali kao posledica nečeg što je učinjeno protiv naše volje, ne treba da dozvolimo da problem traje, raste i preuzme kontrolu nad celim našim životom. Naše dosadašnje iskustvo nas je možda učinilo takvima kakvi jesmo, ali to ne mora da ostane tako. Možemo da preuzmemo inicijativu tako što ćemo preduzeti korake da promenimo stvari – i to možemo da uradimo uz pomoć Svetog Duha.

Koji god da je tvoj problem, treba da se suočiš sa istinom i da preuzmeš ličnu odgovornost. Biblija kaže da moramo da ispitujemo sebe. To bi moglo da izgleda zastrašujuće, ali Isus Hrist je u nama i može nam pomoći da prevaziđemo sve probleme i poteškoće iz prošlosti. Suoči se sa istinom – to može da bude početak srećnijeg života!

Početak molitve:

Duše Sveti, ne želim da živim u poricanju i strahu od svojih problema. Želim da radim na sebi jer znam da mi Ti možeš pomoći da prevaziđem probleme i živim srećniji život.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon