Suočavanje sa strahom

Suočavanje sa strahom

’’Gospod mi je svetlost i Spasitelj – koga da se bojim? Psalam 27:1

Nemoguće je da ostvariš svrhu koju ti Bog daje ako dopustiš da tvoje misli obuzme strah. Ako dozvoliš strahu da boravi u tvom umu, on ti oduzima radost.

Osetila sam strah onda kada smo planirali naš put u Indiju gde je trebala da bude konferencija. Bila sam uzbuđena zbog divne prilike da budem tamo, ali sve na šta sam bila fokusirana je dug let i loši standardi u tvoj zemlji. Ali Bog je govorio mom srcu pokazavši mi da treba da prevaziđem strah tako što ću se fokusirati na Njegovu Reč i prebivati u Njoj. Da sam ostala fokusirana na negativne aspekte putovanja, to bi mi oduzelo radost i izbuđenje koje je Bog hteo da doživim.

Strah je zamka, a ti moraš biti odlučan da ne upadneš u nju. Kada se pojave stvari koje pokušavaju da unesu strah u tvoje srce, kao što su neizvesna budućnost, suočavanje sa situacijama ili izazovima, pročitaj Psalam 27:1 moleći se na glas ’’Gospod mi je svetlost i Spasitelj – koga da se bojim?’’.

Početak molitve:

Gospode, danas izjavljujem da si Ti moja Svetlost i Spasenje. Zbog tebe ne moram ničega da se plašim u životu. Imam pobedu u Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon