Tvoja tri najbolja oružija

Tvoja tri najbolja oružija

‘’Iako živimo u telu, mi se ne borimo kako telo hoće. Jer, oružije našeg vojevanja nije telesno, nego božanski silno u razaranju utvrđenja.’’ Druga Korinćanima 10:3-4

Pažljivom strategijom i lukavom prevarom, Sotona pokušava da vodi rat protiv nas i drži nas u stanju poraza. Ali Bog nam je dao duhovno oružije da koristimo protiv njega. Evo tri glavna oružja koje možemo da koristimo u borbi protiv neprijatelja:

  1. Božija Reč: Primamo je kroz propoved, podučavanje, čitanje i lično proučavanje Biblije. Nastavi sa Reči sve dok ne postane otkrivenje nadahnuto Svetim Duhom.
  2. Slavljenje: Ovo pobeđuje neprijatelja brže i efikasnije od bilo kojeg drugog plana bitke, ali mora da bude istinsko, iz srca, a ne običan religiozni ritual.
  3. Molitva: molitva je odnos sa Bogom; to je razgovor sa Njim, traženje pomoći od Njega i pričanje o onome što vam je na srcu. Takođe znači biti smiren u Božijoj prisutnosti i slušati šta On govori našem srcu. Kako bismo imali dobar molitveni život, treba da razvijamo blizak i ličan odnos sa

Ocem. Znaj da te On voli i želi da ti pomogne.

Rat se odvija, ali Bog se bori na tvojoj strain i dao ti je oružije koje ti je potrebno. Koristi ga protiv neprijatelja!


Početak molitve

Gospode, hvala ti što si mi dao duhovno oružije koje mi je potrebno za borbu protiv neprijatelja. Uz Tvoju pomoć, znam da ću i danas pobediti u bici!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon