U Njemu se sve drži na okupu

U Njemu se sve drži na okupu

‘’On je pre svega i u njemu se sve drži na okupu.’’ Kološanima 1:17

Kološanima 1:17 je zadivljujući stih, govori nam da Isus sve drži na okupu. Neverovatno! Čak i ljudi koji ovo ne razumeju, On ih drži zajedno.

Razmisli o tome. Ne možemo da imamo dobre brakove ako Isus nije u njima. Ne možemo imati dobre odnose sa ljudima ako ih Isus ne razvija. Naše finansiju bi bile u haosu bez Isusa. Naš um i emocije bi bili olupina bez Njega. Sve bi bilo u neredu bez Isusa.

Ako Isus nije najvažnija stvar u našim životima, onda bismo trebali da preorganizujemo naše prioritete. Matej 6:33 nam govori da prvo tražimo Boga i Cartvo Nebesko, jer ako to ne radimo, sve ostalo će biti van reda i imaćemo poteškoće. Božiji način postojanja, rada i traženja Njegovog kraljevstva je da saznamo kako On želi da stvari budu urađene – kako da postupamo sa ljudima, kako da se ponašamo u određenim situacijama, kako da trošimo novac, kakve stavove da imamo i koja vrsta zabave je najbolja za nas.

Započni danas tako što ćeš mu dati prvo mesto u svom životu. On drži sve na okupu…sazdao te je da ga slediš. Neka bude na prvom mestu u tvom životu.


Početak molitve

Bože, ništa sam bez Tebe. Sve je u Tebi. Ti si najvažnija stvar u mom životu i stavljam te na prvo mesto.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon