U situacijama krize

‘’Iako grešnik učini stotinu zlodela i živi dugo, znam da je bolje onima koji se boje Boga.’’ Propovednik 8:12

Bog me je naučio veoma korisne lekcije o ponašanju u situacijama krize. Isus je rekao: ‘’Dođite k meni.’’ (Matej 11:28); Nije rekao da uzmemo telefon i pozovemo svoje prijatelje kada se suočimo sa teškim situacijama. Nisam protiv toga da tražimo ljudima da se mole za nas, ali ako tražimo pomoć samo od ljudi, nećemo pronaći lek.

U životu se suočavamo sa mnogo kriza i izazova. Ponekad su te krize velike; ponekad su neznatne. Kako ne bih stalno živela u krizi, Gospod me je podstakao da ga tražim revnosno i neprekidno. Ranije sam tražila Boga povremeno ili samo kada bih bila u velikoj nevolji. Na kraju sam shvatila da teba stalno da ga tražim – i u teškim vremenima i u vremenima velikih blagoslova.

Kada stvari idu dobro Bog nam nije prioritet, ali, primetila sam da ako tražimo Boga samo kada smo očajni, On nas često drži u očajnim okolnostima kako bi nas održao u zajedništvu sa Njim.

Bog će nas uvek spasiti i pomoći nam kada dođemo kod Njega. Ali ako želimo da ostanemo na mestu stalnog mira i pobede, moramo revnosno da ga tražimo u svakom trenutku, kao što današnji stih kaže.

BOŽIJA REČ ZA TEBE DANAS:

Budi u zajedništvu sa Bogom u svakom trenutku.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon