Zauzmi svoju poziciju

Zauzmi svoju poziciju

”Na to se Josafat ničice pokloni, a i svi Judeji i žitelji Jerusalima padoše ničice pred Gospodom, klanjajući mu se.” —Druga dnevnika 20:18

U Drugoj knjizi dnevnika 20:18 čitamo da su Judeji, zajedno sa carem, pali na kolena i poklonili se Gospodu. Slavljenje Boga im je pomoglo da se pripreme za bitku koja se u tom trenutku spremala. Ako se ti trenutno boriš sa nečim, predlažem ti da brigu zameniš slavljenjem. Kleknuti u strahopoštvovanju pred Boga je borbeni položaj koji je od ključnog značaja za duhovnu moć. ”Proslavljanje” Boga se definiše kao davanje slave Bogu zbog Njegovog imena. To podrazumeva pričanje i pevanje o Njegovoj dobroti, milosti i moći.

Uz Božiju pomoć možemo da naučimo da se borimo na Njegov način, a ne na način ovog sveta. Naša borbena pozicija je pozicija slavljenja, i ona nas vodi bliže Bogu. Svaku bitku treba da vodimo srcem punim hvale i obožavanja, verujući da će Bog raditi u našem životu i okolnostima.

Kada proslavljamo Boga, oslobađamo se emocionalnog tereta koji nas opterećuje. Teret biva progutan od strane Božije veličanstvene prisutnosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon