Žrtvovanje u braku

Žrtvovanje u braku

’’Ako ljudske i anđeoske jezike govorim, a ljubavi nemam, onda sam metal koji odjekuje i činele koje zveče.’’ Prva Korinćanima 13:1

Na početku našeg braka, Bog me je naučio da istinski voleti mog supruga Dejva znači da ponekad moram da se žrtvujem. Do tog trenutka, želela sam da bude samo po mom a to je bilo slično činelama koje zveče, opisanim u Prvoj Korinćanima 13:1.

Ljubav predstavlja najviši oblik zrelosti. Često podrazumeva i žrtvovanje. Ako ljubav sa naše strane ne zahteva neku vrstu žrtve, verovatno uopšte i ne volimu tu osobu. Ako nema žrtovanja u našim postupcima, verovatno reagujemo na nešto lepo što su drugi učinili za nas ili se jednostavno pretvaramo da smo ljubazni da bismo stekli kontrolu nad njima.

Važno je razumeti da prava ljubav daje od sebe. Dakle, vaše odluke bi uvek trebalo da uključuju i interes vašeg supružnika. Kada tako činite, dajete sebe.

Božija volja za muževe i žene je da vole jedni druge požrtovano i bezuslovno. To znači da neće uvek biti samo po tvom. Ali dobra vesti je da kada muž ili žena žrtvuju svoje sebične želje, imaće pobedonosni brak!

Početak molitve:

Bože, želim da hodam u istinskoj ljubavi u svom braku. Danas donosim odluku da neću terati samo po svom, nego ću biti i spreman da se žrtvujem sa svoj supružnika.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon