Чим небезпечна заздрість

Чим небезпечна заздрість

Клікніть тут щоб прослухати аудіоверсію статті

Бо (там), де заздрість, (ревнощі, ворожнеча, егоїстичні амбіції) та сварка, там (також буде й неспокій, дисгармонія, бунт), безлад та всяка зла річ! – Яків 3:16, АМР

Гнів, викликаний ревнощами або заздрістю, — одна з найперших негативних емоцій, про які згадується в Біблії. У 4 розділі книги Буття розповідається про те, що Каїн убив свого брата Авеля, тому що почав заздрити й відтак сердитися на нього. Хоча цей приклад і є одним із найбільш екстремальних проявів заздрості, та він нагадує нам про те, якою небезпечною вона може бути.

У сьогоднішньому суспільстві багато людей відчуває, що їхня особиста значущість або вагомість залежать від їхньої роботи, соціального статусу або положення, що займають у церкві. Таке мислення викликає страх і боязкість стосовно того, що хтось інший випередить чи обійде їх. Заздрість, або завидющість, змушує нас щосили старатися бути важливими в очах людей. Маючи подібне ставлення, затямте: Бог поставив вас туди, де перебуваєте зараз, з певної причини. Господь має чудовий план і доручення для вашого життя, атож Він знає, як підготувати вас до їх здійснення.

Не зневажайте малого початку. Вдоволення й утіха приходять у наше життя тоді, коли ми коримося Богові й виконуємо Його особливе покликання, його задум для нашого життя. Не очікуйте почуття задоволення, приємності від того, що через свої заздрощі намагаєтеся досягти чогось, що, по-вашому, вразить інших людей. Не дозволяйте ревнощам і завидкам зростати у вашому серці. Довіртеся Богові й знайте, що Він завжди помістить вас туди, де маєте бути.

Відкрийте шлях для перемін — помоліться

Боже, заздрість — це досить небезпечна річ, і я не хочу мати з нею нічого спільного. Мій статус не залежить від мого положення або досягнень у цьому світі. Все, що мені вкрай потрібно, — це Ти.

Клікніть тут щоб прослухати аудіоверсію статті

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon