Božanski motivi

Božanski motivi

„Pronikni me, Bože, i upoznaj mi srce; ispitaj me i upoznaj misli moje.“ – Psalam 139:23

Prije nekoliko godina kad smo se financijski borili, umorila sam se od vjerovanja u proboj i slomila sam se pred Gospodinom. Neko vrijeme sam plakala pred Njim i onda, po milosti Božjoj, donijela odluku i objavila: „Bože, davat ću desetinu i prinose sve dok me ima bez obzira hoću li ikada vidjeti nešto iz toga ili ne!“

Vjerujem svim srcem da je to bio test za mene da vidim zašto uistinu dajem. Gospodin mi je želio otkriti imam li uistinu božanske motive. Ako ja imam stav “dajem da bih primila“, to bi bio samo sebičan stav jer očekujem da primim nešto od Boga.

Bilo je puno učenja i propovijedi koje kažu “učini to i primit ćeš to“. Ali što je sa čistim srcem koje kaže: “Želim uraditi pravu stvar jer je ispravna i jer proslavlja Boga“? Pozivam te danas da iskreno preispitaš svoje motive i uvjeriš se da nisu egocentrični. Obaveži se svim srcem da ćeš služiti Bogu iz pravih razloga.


Molitva

Duše Sveti, istraži moje srce i otkrij moje istinske motive i namjere danas. Ako nisu pobožni ni u jednom području, pokaži mi to i pomozi mi da se promijenim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon