Traži Danielovu izvrsnost

Traži Danielovu izvrsnost

„Taj se Daniel tada počeo isticati među predstojnicima i satrapima jer u njemu bijaše izniman duh; i kralj mišljaše da ga postavi nad svim kraljevstvom.“ – Daniel 6:3

Daniel je čovjek iz Biblije koji je opisan da je imao “duha izvrsnosti“ [izniman duh]. Živio je da proslavi Boga svojim životom bez obzira na cijenu. Volio je Boga i bio je nepokolebljiv u služenju Njemu. Kao rezultat toga, Bog mu je dao naklonost kralja koji ga je promovirao nad ostalim vođama u zemlji. Ali njegova predanost je bila testirana.

Ostalim vođama se nije svidjelo da kralj favorizira Daniela, pa su manipulirali s njim kako bi potpisao dekret kojim je zabranjeno moliti se trideset dana bilo kojem bogu osim kralju. Daniel se nije upuštao u ovaj dekret i bio je zauzet održavanjem svoje predanosti Bogu. Ako znaš priču, Bog ga je zaštitio i proslavio na samom kraju.

Želim te ohrabriti danas da živiš s istim “duhom izvrsnosti“. Budi odlučan živjeti za Gospodina u svakom području svog života. Kad tako radiš, ispunit ćeš svoju istinsku svrhu i proslaviti Boga u svemu što radiš, baš kao i Daniel.


Molitva

Gospodine, predajem se živjeti život izvrsnosti kao Daniel. Usadi u mene “duha izvrsnosti“ tako da ti svesrdno služim u svemu što radim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon