Put je uzak

Put je uzak

„O kako su uska vrata i tijesan put koji vodi u Život i malo ih je koji ga nalaze!” – Matej 7:14

Slijediti Gospodina znači hodati ‘uskom cestom’. To znači suočavati se s nevoljama. Evo nekoliko stvari koje sam naučila i koje su mi pomogle nastaviti:

  1. Božja Riječ je granica za moj život. Sve dok se držim smjernica iz Pisma, imat ću mudrost i razumijevanje što trebam činiti i u Kristu imati ono što je potrebno da bih ostvarila to.
  2. Moram biti spremna završiti ono što započnem. Bog koristi obične ljude koji nisu vođeni emocijama. Lako je biti uzbuđen u početku kad je sve novo, ali oni koji dođu do cilja primaju nagradu.
  3. Kad nema nikoga da mi pomogne, Isus mi mora postati još prisniji. Uski put života s Bogom i neprilagođavanje ovom svijetu je često jako usamljen, ali upoznavanje stvarne prisnosti s Kristom vrijedi mnogo više nego bilo što možeš naći u ovome svijetu.

Vjerujem da ti ove istine mogu pomoći kao što su meni pomogle. Zapamti, čak ako se i susretneš s protivljenjima, nagrada hoda po uskom putu je apsolutno vrijedna toga.


Molitva

Duše Sveti, želim hodati uskom stazom – načinom života u Kristu Isusu. Drži me unutar Tvojih granica i pokaži mi kako živjeti da bih mogao ustrajati do kraja.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon